Prea de tot

Just another WordPress.com weblog

Rosul covorului inlocuit de nobilul asfalt pentru dl. Boc

with 2 comments

Investirea fondurilor publice in infrastructura este activa si reactiva. Factorii care influenteaza aceste investitii si teoria lui cum sa fii o gazda buna.

Inainte de primirea oaspetilor, trebuie respectata o lista de to do things. Sunt reguli simple de convietuire care, respectate, au doua efecte imediate – te scutesc de situatii incomode si te recomanda ca persoana cel putin decenta. Nu e exces de zel si nici fandoseala aristocrata, este firescul social al interactiuni.

Acesta fiind cadrul coneptual, dl. Emil Boc a vizitat Ploiestiul. Dl. Premier este oaspetele, iar Ploiestiul gazda. Ploiestiul este personaj colectiv si, prin urmare, abstract. Astfel ca, reprezentantul orasului printre oraseni este institutia primarului. Decantand pana la ultimul atom, Primarul este Gazda. Aceasta calitate este tradata si de supralicitata expresie – ”edilul sef – primul gospodar al orasului”.

Calculam cu minutiozitate traseul musafirului – hol, sufragerie, toaleta (eventual). Deci, matura, aspirator, praful sters, mielul asezat frumos sub pescarul din portelan de pe televizor si, firesc, un sul de hartie igienica nou nout la toaleta, scuzat fie detaliul. Nu e timp de curatenie generala, asteptam Craciunul sau Pastele.

Dl. Boc vine de la Bucuresti, iar Primaria este in centrul orasului (evident. Primaria face centrul, si nu invers). Traseu – soseaua Bucuresti – Ploiesti, cartierul Bariera Bucuresti, zona Gara de Sud, Bulevardul Castanilor. Pentru cei care nu sunteti din Ploiesti, informatiile sunt irelevante. Importanta este distanta de aproximativ 8 kilometri (poate). Ziua vizitei – 12 februarie. Ziua curateniei – 12 februarie. Tot acest traseu a fost presarat cu omuleti verzi cu lopeti si tarnacoape. Tractoare in sus si in jos luau zapada pe care o carau…nimeni nu stie unde. Dupa care alti omuleti, cu alte salopete, portocalii, plombau, cu o dibacie iesita din comun, gropi. Manualul elementar de asfaltat face din precipitatii inamic de necombatut. Se pare insa ca  dl. Boc bate legile fizicii, chimiei si ale industriei asfaltarii. Pana la venirea oaspeteului, centrul orasului era impecabil.

Ce se va intampla cu aceste plombe nu mai tarziu de venirea primaverii? Trebuie sa intrebam specialistii. Resursele financiare utilizate in acest heirupism? Trebuie sa intrebam functionarii publici.

Gatuit de consternare si dezarmat in fata impertinentei actului administrativ, vocea de la telefon care a semnalat aceste intamplari a descris balta generalizata in care se afla orasul si tichia de margaritar din centru. Sigur, paralela cu vremurile apuse prin ’89 este inevitabila. Dar am putea evita acest cliseu care, in fapt, nu cred sa rezide in figura autoritara a liderului, ci in calitatile specifice ale functionarului-subaltern.

Dar, domnule primar Volosevici, ploaia? Ploaia nu ati putut sa o opriti?

Anunțuri

Written by Irina Zamfirescu

Februarie 13, 2010 la 12:18 pm

Publicat în Uncategorized

Tagged with ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. F bine spus! 100% adevarat… din pacate asta este mentalitatea noastra, dar sa fim optimisti: poate prin perseverenta, rabdare si astfel de articole zilnice… candva, o vom putea schimba…vorba romanului:speranta moare ultima

    Monica

    Februarie 13, 2010 at 3:01 pm

  2. pai am putea, spre exemplu, sa cerem informatii cu privire la costurile investiei. sau putem sa ne bucuram, timp de 3 saptamni, de un asflat lin.

    Irina Zamfirescu

    Februarie 13, 2010 at 9:21 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: