Prea de tot

Just another WordPress.com weblog

Parcul Tineretului dezvoltator

leave a comment »

Cand nu faci, de ce nu faci? Cand faci, de ce faci asa? Asa decanteaza dl. Oprescu feedbackul bucurestenilor. Consternarea cetateanului in fata actului administrativ este tradus in perpetua insatisfactie, tipic damboviteana, si iritanta pentru un administrator preocupat, de-altfel, de ceea ce are in subordine.

Din nou societatea civila se aprinde. In intampinarea nedumeririi dlui. Primar general, vom detalia o parte dintre starile si frustrarile noastre in ceea ce priveste proiectul Aqua Parc – propunerea pentru reabilitarea parcului Tineretului.

Epopeea a inceput in anul 2005. Atunci institutia care coordoneaza grebla si lopata micilor verzi ce deretica prin oras a decis precis ca Parcul Tineretul trebuie reabilitat. Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), pentru ca despre ea este vorba, se ingrijeste, firesc si conform cu numele ei, ca  parcurile si lacurile sa fie administrate intru

Peste 5 hectare de zona verde din Parcul Tineretului vor fi betonate

Peste 5 hectare de zona verde din Parcul Tineretului vor fi betonate

agrementul bucurestenilor.  Daca in 2005 au concluzionat cu privire la necesitatea gospodaririi, in 2010 (sic!) isi sumet manecile si se apuca de dereticat. Mai precis, impreuna si cu sustinerea dlui. Oprescu, apar in presa cu master planul intitulat Aqua Parc.

Ti-ai dorit o piscina de lux, care sa sfideze notiunea vulgara si mediocra a strandului?  O piscina care sa fie inconjurata de nisipul cel mai fin, auriu, evident, in care mucurile de tigara sa se infinga mai cu stil, iar telefoanele 7D sa se astearna lin in incaltarile de prin Mallurile Bucurestene? ALPAB stie, ALPAB poate, ALPAB e magicianul. Mai mult, din piscina, zdup la concerte si alte manifestari culturalo-sociale – alaturea avem un frumos..ceva cu arene de sport si spatii pentru spectacole.

Avand in vedere etapa in care se afla acum acest proiect, discutia cred ca ar trebui sa se poarte in jurul oportunitatii acestui proiect. Dar subiectul in cauza este administratia publica locala din Bucuresti, deci de ce sa ne limitam la firesc cand ne putem si mai mult, sa mergem cu un pas mai departe inspre discutiile despre legalitate?

Trebuie punctat termenul de propus. Miracolul democratiei face ca proiectele de dezvoltare urbana sa fie agreate de comunitatea locala anterior demararii. Astfel ca, amintim autoritatilor de resort, ceea ce domniile lor prezinta ca plan este doar o propunere. Propunerea devine proiect ulterior validarii legalitatii si oportunitatii proiectului. Deci, propunem sa nu ne hazardam – proiectul Aqua Parc este o propunere. Sa o tratam ca atare.

Cum este posibil ca o constructie sa fie construita, scuzata-mi fie tautologia, pe un teren pe care nu se poate construi, scuzat fie-mi paradoxul? Terenul pe care urmeaza sa fie construit acest proiect a fost incadrat terenurilor pe care nu se poate amenaja nimic altceva in afara unor armonioase gradene de panselute. Faptul ca legea este facuta pentru a fi incalcata este, din nou, o afirmatie redundata si cu iz de cliesu. Insa chiar administratia sa fie aceea care sa isi sfideze regulile?

Credeti ca isi mai are rostul sa discutam despre oportunitate? Sa reluam discutia cu privire la traficul deja greoi din zona si sa adunam sutele de masini carora dl. Oprescu le va face loc in parcarea subterana din cadrul complexului? Din nou, ma tem ca devin banala.

In final, monumentala dovada de maestrie intelectuala – domnii de la APLAB considera piscina din cadrul complexului ”luciu de apa”. Adica oceanul, marea, lacul, balta – toate aceste acumulari naturale de apa, in cavitati naturale existente in sol – potrivirea fericita dintre gaura si precipitatii, sunt echivalente cu piscina ce va sa fie construita in Parcul Tineretului. In definitiv, discutam de apa, ce conteaza sursa, forma ori destinatia acestia? Apa e apa si e naturala.

Anunțuri

Written by Irina Zamfirescu

Martie 1, 2010 la 10:30 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: