Prea de tot

Just another WordPress.com weblog

Bagheta magica a IT-istului de primarie

leave a comment »

In conditiile in care, in unele dintre cazuri, Primariile de sector se iau cu altele si mai uita / igonra / amana sa posteze, pe site-ul institutiei , cu minimul de 3 zile inainte anuntul cu privire la sedintele publice , echipa proiectului suna, sistemtaic, sa intrebe: pe cand va intruniti, stimati consilieri? Pe 27 Aprilie, Primaria sectorului 4 ne anunta: pe 29, ora 15.30.

Azi, pentru a ne asigura ca toate cele necesare asistarii noastre la sedinta sunt cum ar trebui sa fie, sunam sa ne reasiguram. Doamna ne spune ca, intr-adevar, sedinta a fost anuntata a avea loc azi, insa din cauza unor probleme, a fost devansata cu o zi. Carevasazica, a fost ieri, deci am ramas fara obiectul monitorizarii – sedinta. Descumpaniti, insa instigati la circumspectie de aceasta veste, explicam ca pe 27 am fost anuntat ca sedinta va avea loc azi. Doamna, usor iritata, ne explica cum ca ceea ce noi afirmam este imposibil. Sedinta a fost anuntata inca de vineri ca fiind devansata. Traducand, mintim. Am renuntat la frontul telefonului de pe 27, nu aveam cum sa dovedim ca acel telefon chiar a fost real. Insa descumpanirea ramane – si cum a fost anuntata aceasta intarziere? Firesc, catre cetateni, pe site. Ii explicam doamnei ca avem site-ul deschis pe durata conversatiei si ca acolo este anuntata a avea loc pe 29. Imposibil, din nou, de la celalalt capat. „Noi ne-am facut datoria”. Si totusi, fortand o conversatie care, in mod cert, se dorea cu ardoare a fi abandonata de interlocutor, insistam ca site-ul, principala spre unica platforma de comunicare intre cetateni si primarie, indica data de azi pentru sedinta.

Definitia Doamnei-Orice-Functie-O-Avea-In-Primarie: „datoria noastra este de a solicita modificarile pentru site echipei tehnice. Daca acestia nu au operat modificarile, nu este problema noastra”. Intrebarea fireasca, in logica oricarei discutii cu o entitate publica – nu institutia isi asuma raspunderea pentru comunicarea via site? Bineinteles ca nu, raspunsul doamnei.

Astfel ca, transparenta decizionala la Primaria de sector 4 este total la discretia personalului tehnic. Mai mult, avand in vedere ca institutia nu isi asuma raspunderea pentru continutul site-ului, sa nu ne mire daca vom gasi pe site retete culinare, trasee turistice din Canada ori detalii cu privire la retelistica si echipamente IT.

Cerem Primariei Sectorului 4 sa ne dea numerele de contact ale departamentului IT pentru ca, pe viitor, sa le directionam cererile ce vizeaza infromatii de interes public.

Anunțuri

Written by Irina Zamfirescu

Aprilie 29, 2010 la 11:20 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: